O&O • Oriental Cuisine

Oriental Cuisine

Een bezoek aan O&O staat garant voor een avond genieten van bijzondere, Oriëntaalse gerechten die hun oorsprong vinden in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met hier en daar een knipoog naar de Franse keuken. Wij nemen u graag mee op een culinaire verkenningsreis.

Namens het hele team van O&O heten wij u van harte welkom in St. Willebrord. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen bij O&O!

Helena & Danny Tsang

181213 (參考用)Dish-Hert.jpg
181213 Gallery (1).jpg
181213 Gallery (4).jpg

Restaurateurs en familiebedrijf sinds 1982

Helena (1956) en Danny Tsang (1953) zijn afkomstig uit een Britse kolonie: Danny uit Hong Kong en Helena uit Maleisië. In 1982 openen ze restaurant Nieuw Hong Kong in St. Willebrord, dat ze in 1990 verruilen voor een grotere locatie aan de Dorpsstraat. Danny staat in de keuken als chef, Helena is als gastvrouw het gezicht van de zaak.

In de eerste jaren voeren zij de Chinese keuken zoals veel Chinese restaurants in Nederland. Na verloop van tijd beseffen zij dat ze meer willen koken vanuit hun oorsprong en dat zij de Nederlandse gast kennis willen laten maken met de enorme smaakrijkdom van andere oriëntaalse keukens zoals die van Japan, Maleisië en Singapore. Die behoefte wordt gevoed door hun vele reizen naar onder meer Japan. Daarnaast hebben zij de ambitie om op een hoger niveau te werken en traditionele Aziatische smaken in een modern jasje te presenteren.

181213 Gallery.jpg
181213 Gallery (3).jpg

Vanaf 2000 leggen Helena & Danny zich toe op verfijnde authentieke gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan. Modern gepresenteerd en met een knipoog naar de Franse keuken.

Die ommezwaai wordt in 2003 beloond met een vermelding in de Michelingids, waarna de weg naar de culinaire top verder wordt ingeslagen met hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen Gault&Millau, Lekker en Grootspraak. Ook culinaire recensenten van landelijke dagbladen zijn enthousiast. In 2016 volgt een award van Gault&Millau voor dochter Monica voor ‘Talentvol Gastvrouw’ en is er een nominatie in de categorie ‘Beste Aziatische Restaurant van Nederland’ van de Restaurant Awards 2017.

Chef Danny Tsang.jpg

In de eerste tien jaar na de start van hun restaurant mogen Helena en Danny zich verheugen in de komst van hun kinderen Monica, Wendy en Mike. Als eerste generatie Aziatische ondernemers die een bestaan in Nederland heeft opgebouwd valt het combineren van een druk restaurant met een gezin van vijf niet altijd mee. Toch hebben Helena en Danny de liefde voor de oriëntaalse keuken en het verwennen van gasten weten over te brengen op hun kinderen, die inmiddels elk op hun eigen manier een rol spelen in restaurant O&O. Mike als creatief brein, Wendy als gastvrouw en Monica is een vaste waarde als maître-sommelier.
Helena vervult vele rollen. Zij is de spil en visionair van O&O, de maker van onze veelgeprezen dim sum uit vier verschillende landen en zij onderhoudt de contacten met de gasten in het restaurant. Chef Danny voert de keukenbrigade aan, sinds 2008 geassisteerd door sous-chefs Maurice Leltz en Levi Bunt. Samen met de overige teamleden verzorgen ze uw gastronomische oriëntaalse ontdekkingsreis in restaurant O&O.

181213 Logo (1).png